ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандист-колаборант із Луганська Мірошник отримав посаду в МЗС РФ

Російський пропагандист, ексдепутат Луганської облради, підозрюваний у захопленні державної влади, Родіон Мірошник отримав посаду при російському міністерстві закордонних справ.

Про це повідомило російське державне пропагандистське інформагентство ТАСС із посиланням на речницю МЗС РФ Марію Захарову.

За її словами, він буде “російським послом з особливих доручень щодо злочинів київського режиму”. Захарова зауважила, що це нова посада в МЗС РФ. 

Вона пояснила, що Мірошник взаємодіятиме від імені МЗС РФ з іншими федеральними та регіональними органами влади й, зокрема, “готуватиме доповіді на підставі розслідувань щодо найбільш резонансних злочинів щодо мирних громадян, військовополонених, медиків, журналістів, священнослужителів та інших осіб”.

Нагадаємо, Родіон Мірошник – колишній прессекретар Віктора Януковича, ексдепутат Луганської облради від Партії регіонів, екскерівник Луганської обласної державної телерадіокомпанії. Із 2014 року Мірошник працював на так звану “ЛНР”, висловлював антиукраїнські погляди.

Ще 2017 року прокуратура Луганської області оголосила Родіона Мірошника в розшук. Йому інкримінують злочини, передбачені ч. 1 ст. 109 (“Умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади”), ч. 2 ст. 110 (“Умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України") та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) КК України.

У середині квітня 2022 року Мірошник записав відео з фронту, з позицій бойовиків так званої “ЛНР”, у якому зі снарядом у руках закликав українських військових скласти зброю.

Водночас Мірошник досі має звання заслуженого журналіста України. У вересні 2022 року українські журналісти та правозахисні організації закликали Президента України Володимира Зеленського позбавити державних нагород – почесного звання “заслужений журналіст України” – журналістів, які зрадили Україну й роками працюють в інформаційному пропагандистському війську Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!