ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Просував пропаганду РФ: окупаційного голову Новоайдарського району засудили до 10 років в'язниці

Фото – релоковане онлайн-видання Трибун
Фото – релоковане онлайн-видання Трибун

За матеріалами Служби безпеки України до 10 років позбавлення волі засуджено колаборанта з Луганщини – очільника окупаційної "адміністрації Новоайдарського району ЛНР" Володимира Подольського.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

Подольський – колишній депутат Щастинської районної ради. У березні 2022 року він усунувся від виконання депутатських обов’язків та почав співпрацювати з окупантами.

"У незаконно створеному загарбниками органі влади він обійняв посаду "виконувача обов’язків голови Новоайдарського району ЛНР". Правопорушник не лише керував окупованою територією Новоайдарщини в інтересах кремлівської диктатури, а й відзначився численними виступами, інтерв’ю та коментарями для російських пропагандистських медіа", – наголосили в СБУ.

Суд призначив Подольському покарання – 10 років позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, строком 15 років з конфіскацією всього майна.

Засуджений переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, тож його засудили заочно. Наразі він у розшуку.

Як повідомляв ІМІ, співробітники СБУ в Житомирській області викрили жінку, яка в забороненій в Україні соцмережі "Однокласники" підтримувала злочини російської армії та поширювала заборонену комуністичну символіку. Їй повідомили про підозру в поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників. 

Liked the article?
Help us be even more cool!