ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакторка "Гард.City" поскаржилася на роботу пресслужби міськради в Первомайську

07.03.2023, 13:43
Фото – Fotolia / wellphoto / DW
Фото – Fotolia / wellphoto / DW

Головна редакторка видання “Гард.City” Галина Давидова поскаржилася на роботу пресслужби Первомайської міської ради (Миколаївська область), зазначивши, що вона не сприяє роботі журналістів. Про це Галина Давидова повідомила представниці ІМІ в Миколаївській області.

За її словами, пресслужба не повідомляє про заходи виконавчих органів, не надсилає матеріалів до сесій, не анонсує засідань виконавчого комітету. Також Давидова зазначила, що в неї є питання і до акредитації засобів масової інформації. 

Зазначимо, у січні 2021 року Первомайська міськрада затвердила порядок акредитації ЗМІ, який передбачає запровадження системи акредитації за спеціальними картками. У лютому 2023 року міськрада ухвалила нове положення про акредитацію ЗМІ. Проте, за словами журналістки, посадовці жодним чином не сприяють роботі журналістів.

“У мене виникає запитання. Навіщо журналістам збирати купу папірців, подаватися на акредитацію, якщо вона не працює? І не працює досить давно, вона ще перестала працювати до виборів 2020 року. Вони змінювали у 2021 році правила акредитації, там було багато розмов. Але фактично жодних перепон виконком не робив в отриманні акредитації. Ми акредитувалися без проблем. Для роботи воно не заважає. Якщо уважно прочитати положення про акредитацію, для чого воно робиться, акредитованим ЗМІ повинні надсилати якісь матеріали до сесійних засідань, графік засідань виконкому, календарний план заходів, які проводяться різними управліннями”, – зазначила Галина Давидова.

Журналістка зазначає, що з погляду безпеки деяку інформацію було приховано із сайту міськради, але вважає, що пресслужба могла б повідомляти інформацію про заходи міськради на пошту чи телефоном.

Крім того, Давидова розповіла, що її заблокували на фейсбук-сторінці виконкому за коментар, у якому вона звернулася до пресслужби з проханням “виконувати свої посадові обов'язки – повідомляти акредитованим журналістам про заходи”.

Начальниця відділу пресслужби виконкому Первомайської міської ради Тетяна Мартиненко відмовилася коментувати представниці ІМІ ситуацію з журналістами. Проте заявила про “наклеп” і брехню з боку журналістки Галини Давидової та видання “Гард.City”, додавши, що “все задокументовано”.

“Я не можу нічого коментувати. Ваші запитання провокативні, я не бачу жодної конкретики. Мені треба бачити офіційні документи та конкретні запитання. Я не бачу ні конструктиву, ні конкретних запитань. Я, що стосовно Давидової, вам кажу конкретно про те, що вона порушує журналістську етику, пише брехливу інформацію у своєму інтернет-виданні, і про те, що вона за це буде нести відповідальність. І наклепи на пресслужбу в тому числі. Все в нас задокументовано. Зроблено все необхідне для подання на комісію. Прийде інформація, тоді уточнимо (про яку саме комісію йдеться. – Ред.)”, – сказала Мартиненко.

Також вона відмовилася назвати конкретні факти “наклепу” та брехні з боку журналістки Галини Давидової.

“Ні, не можу, про це вам Давидова розкаже. А краще зайдіть на її інтернет-видання та прочитайте”, – сказала Тетяна Мартиненко.

У відповідь на слова представниці ІМІ про те, що вона телефонує саме для того, щоб з'ясувати ситуацію та подати позицію пресслужби міськради, Тетяна Мартиненко сказала, що “не може розмовляти по телефону, оскільки це знову провокація з боку Давидової”.

“Стовідсотково знаю. Все записую на телефон тепер. Усі розмови. Я не бачу, який Інститут масової інформації та хто ви така. Я нічого не знаю, Це телефон. Я нічого не бачу, не знаю. Всі запитання письмово на міського голову, тоді будемо відповідати”, – сказала Тетяна Мартиненко.

Liked the article?
Help us be even more cool!