ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РФ руками квазіутворень "Л/ДНР" робить те, що не комільфо робити у  Москві, – Решетилова про "вироки" військовим

13.03.2023, 12:38
Фото – Новинарня
Фото – Новинарня

Судилища, які росіяни влаштовують над українськими військовими, є одним з елементів пресингу на українське суспільство і не мають юридичної сили.

На цьому наголосила координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова під час онлайн-трансляції "Максим Буткевич та інші: незаконне засудження українських військовополонених квазісудами на окупованих територіях України".

"Ми не знаємо про це, але, можливо, зараз ведуться якісь перемовини про обмін, або ж це їхні (росіян. – Ред.) намагання, даруйте за маркетинговий сленг, "набити ціну" нашим військовим для того, щоб мати сильніші позиції під час переговорного процесу щодо обміну", – додала Решетилова.

Вона зазначила, що такі судилища на окупованих територіях тривають з 2014 року, а руками квазіутворень "Л/ДНР" росіяни роблять те, що "їм не комільфо робити у себе в  Москві".

"Нам відомі випадки засудження військовослужбовців до смертних вироків. На щастя, нам не відомо про введення цих вироків у дію, але ми про ці вироки знаємо. Або, пам'ятаєте, після 24 лютого в Маріуполі також намагалися влаштувати судилище. У Росії мораторій на смертну кару, але руками квазіправових систем, які вона створила на окупованих територіях, вони це собі дозволяють", – пояснила координаторка Медійної ініціативи за права людини.

Вона наголосила, що за своєю жорстокістю ці "вироки" виглядають страшними, і нагадала, що український військовий Володимир Воскобойник був засуджений угрупованням "ДНР" до 30 років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, псевдосуди ОРДЛО засудили українського правозахисника та військовополоненого Максима Буткевича до 13 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!