ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російського військового, який в Ізюмі вбив жінку за українську, засуджено до 15 років увʼязнення

Суд заочно засудив до 15 років позбавлення волі російського військового, який під час окупації Ізюма Харківської області застрелив жінку за те, що говорила українською мовою. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Російського військового суд визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). 

Засуджений – заступник командира 3 танкового батальйону з озброєння 6 окремої танкової бригади (в/ч 54096, 1 танкової армії західного військового округу збройних сил РФ).

Засуджений російський військовий. Фото – Офіс ГПУ

Прокурори довели, що 2 червня 2022 року в окупованому на той момент Ізюмі російський військовий застрелив місцеву жительку. Жінка підійшла до штабу російських військовослужбовців, де був Wi-Fi та звʼязок. Вона хотіла зателефонувати своєму брату, який проживає в Івано-Франківській області.  

“Зі штабу вийшов засуджений, який почув українську мову від жінки. Це його обурило та розлютило. Він підійшов до неї з пістолетом та вистрелив у груди. Потерпіла загинула на місці”, – йдеться в повідомленні.

Офіс ГПУ зазначає, що, оскільки засуджений переховується від українського правосуддя, строк відбуття ним покарання почне обчислюватися з моменту його фактичного затримання.

Як повідомляв ІМІ, російські військові вбили Володимира Вакуленка під час окупації Ізюма. Російські військові забрали його з дому, більше рідні його не бачили. Після деокупації Харківщини його тіло було в Ізюмі на місці масового поховання.

Поліція встановила, що росіяни вбили Вакуленка з пістолета Макарова, в його тілі знайдено дві кулі. Вакуленка поховали 6 грудня 2022 року в Харкові.

У листопаді 2023 року правоохоронці ідентифікували особи двох російських військових, причетних до розстрілу українського дитячого письменника Володимира Вакуленка та вбивства ще трьох людей під час окупації Харківщини.

У січні 2024 року Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох російських військових, яких підозрюють у вбивстві українського дитячого письменника Володимира Вакуленка та ще трьох людей під час окупації Харківщини.

За даними Слідства.Інфо, вбити Вакуленка наказав луганчанин, сестра якого пережила окупацію Ірпеня.

Liked the article?
Help us be even more cool!