ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російського пропагандиста Юрія Подоляку засудили до 12 років позбавлення волі

Фото – aif.ru
Фото – aif.ru

Російський пропагандист Юрій Подоляка отримав вирок – 12 років позбавлення волі за виправдовування збройної агресії РФ та колабораційну діяльність.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

"Блогер, який називає себе головним спікером війни, за його словами, допомагає росіянам "мобилизоваться и держать информационный удар". Виправдовуючи поразки військових РФ, він розповсюджує класичні фейки російської пропаганди", – зазначили в Офісі генпрокурора.

Там додали, що майно Подоляки на території Сумської області рішенням суду арештовано.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді проросійському блогеру Юрію Подоляці, який з 2014 року живе в Росії. Він коригував російські ракетні удари по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

7 вересня 2022 року Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно проросійського блогера Юрія Подоляки, який виправдовує збройну російську агресію. Він народився і жив у Сумах, однак із 2014 року виїхав до РФ та поширює в соцмережах російську пропаганду.

19 травня 2022 року правоохоронці повідомили йому про підозру в поширенні інформації, яка містить виправдовування збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!