ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни продовжують героїзувати Стремоусова: відкрили стінопис у Генічеську

Фото – poltava.to
Фото – poltava.to

У тимчасово окупованому Генічеську Херсонської області росіяни відкрили сьогодні, 20 листопада, стінопис, який присвячено засудженому до довічного позбавлення волі за держзраду та колабораціонізм загиблому Кирилу Стремоусову.

Про це повідомляє МОСТ із посиланням на пропагандистські ЗМІ.

На малюнку Стремоусова зображено на тлі Антонівського автомобільного мосту, який самі ж росіяни підірвали в листопаді 2022 року, коли втікали з правобережної частини Херсонщини.

Як пише видання, зображення розташоване на будівлі кінотеатру “Україна”, за адресою вул. Центральна, 3, який окупанти перейменували на “Росія” та показують там стрічки російського виробництва. Також на честь відкриття муралу в цьому кінотеатрі пропагандисти презентували фільм про життя Стремоусова.

Фото МОСТ

Видання нагадує, що раніше окупанти відкривали в місті стінописи з портретом доньки головного ідеолога “русского мира” Дар’ї Дугіної, російського пропагандиста Олега Клокова, пропагандиста Владлена Татарського (Максима Фоміна), монархів Петра І та Катерини ІІ, а нещодавно було відкрито мурал російського актора Сергія Гармаша та інші.

У листопаді 2023 року російське прокремлівське медіа Readovka створило фільм “Кирилиця Стремоусова” до річниці загибелі херсонського зрадника Кирила Стремоусова. В окупованому Сімферополі росіяни відкрили виставку пам’яті Стремоусова, виставивши його особисті речі, фотографії та інші експозиції.

Як повідомляв ІМІ, 18 жовтня Малиновський районний суд Одеси засудив загиблого заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Раніше українські правоохоронці повідомили проросійському громадському діячу з Херсона Кирилу Стремоусову декілька підозр. Зокрема, в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), в причетності до організації псевдореферендумів на окупованих Росією територіях, в держзраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Він 16 березня 2022 року, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади “Комитет спасения “За мир и порядок”.

У вересні 2022 року окупаційний очільник Криму Сергій Аксьонов вручив російський паспорт Кирилу Стремоусову.

9 листопада 2022 року Стремоусов загинув. Згодом російські окупанти офіційно підтвердили його загибель в ДТП. Разом з тим перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський не відкидає можливого інсценування.

Liked the article?
Help us be even more cool!