ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозру екскерівнику забороненої партії "Русский блок"

Фото – скрін відео News Front
Фото – скрін відео News Front

Служба безпеки зібрала доказову базу на колишнього лідера забороненої з 2014 року партії "Русский блок" Олександра Свистунова, який співпрацює з Росією. За даними контррозвідки СБУ, він допоміг ФСБ знайти й завербувати агента, який надалі скоригував повітряну атаку окупантів по Яворівському полігону в березні 2022 року.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Чоловікові повідомили про підозру за двома статтями: пособництво державі-агресору та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

У червні 2022 року Служба безпеки затримала завербованого ним корегувальника у Львові. Свистунов познайомився з ним, коли жив у Львові. Корегувальник – місцевий житель, колишній співробітник радянського КДБ. 

Наразі затриманий під вартою, а Свистунов з 2023 року переховується в окупованому Криму.

Він публічно вихваляє режим Путіна та воєнні злочини окупантів проти українців, регулярно публікує у власному телеграм-каналі прокремлівські дописи з виправдовуванням збройної агресії РФ та захоплення частини території України.

Крім того, Свистунов – частий гість окупаційного медіа News Front, яке росіяни створили в Криму для поширення своєї пропаганди.

У 2017 році РНБО наклала на Олександра Свистунова персональні санкції, заборонивши йому в'їзд до України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!