ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру шістьом освітянам-колаборантам з Луганщини

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності шістьом "освітянам", які перейшли на бік окупантів та пропагують в українських навчальних закладах російські цінності.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

"Деякі з них організували підготовку випускників до складання обов’язкового за законодавством загарбників так званого ЕГЭ (единого государственного экзамена), зокрема з російської мови", – уточнили в українській спецслужбі.

Про підозру в колабораційній діяльності співробітники СБУ повідомили очільнику "Донбасского государственного технического института", який працює на окупантів, Дмитру Вишневському.

Так званий ректор послідовно перевів виш на навчання за російськими програмами та видає російські дипломи. Під його керівництвом навчальний заклад активно співпрацює з вишами Російської федерації, там проводяться популістські пропагандистські заходи.

Фото dstu.education

Також підозру отримала директорка "государственного общеобразовательного учреждения ЛНР "учебно-воспитательный комплекс Бахмутовская школа" Наталія Дубова.

Вона публічно висловлюється на підтримку окупантів та впроваджує стандарти освіти країни-агресора. За даними СБУ, в школі проводяться пропагандистські заходи з відзначення "державних свят" окупантів.

"Вчителям насаджуються принципи розвитку суверенної освіти в Росії, а дітей активно залучають до молодіжних рухів загарбників", – зауважують в СБУ.

Пішла на співпрацю з окупантами й керівниця "Райгородской средней школы" Надія Богданова. Директорка організовує навчально-виховний процес за методичками росіян та російською мовою, проводить перекваліфікацію вчителів, розміщує символіку окупантів.

Підозру від СБУ отримала й очільниця "Старобельской специализированной СШ №3" Альона Іващенко. Вона наказала вчителям та технічному персоналу школи знищити символіку та підручники українською мовою. Також Іващенко запровадила російську програму навчання та ввела заборону на використання зошитів українського зразка.

Крім того, щоранку дітей змушують слухати гімн РФ, вивчати символіку окупантів, прославляти бойовиків та збирати для них "фронтові подарунки".

Впроваджує стандарти освіти та виховання держави-агресора й заступниця директора "государственного общеобразовательного учреждения ЛНР "учебно-воспитательный комплекс Лисичанская школа №4". Зрадниця проводить виховні заходи, на яких намагається змінити ставлення учнів до історичних подій, заперечуються українські культурні цінності, розпалюється ненависть до України.

Крім того, жінка організувала навчання 50 учнів в університетській школі Елабуського інституті Казанського федерального університету для підготовки до "единого государственного экзамена".

Так само вчиняє й завуч "Лиманской средней школы" в Старобільському районі Луганщини.

"За її керівництва в школі в учнів формуються знання та світогляд, спрямовані на возвеличування Росії та кремлівського диктатора", – підкреслили в СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!