ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив без розгляду позов міського голови Острога, який судився через критику журналістки

12.03.2024, 17:46
Ганна Калаур

Острозький районний суд Рівненської області залишив без розгляду позов про захист честі, гідності та ділової репутації міського голови Острога Юрія Ягодки проти журналістки рівненської філії Суспільного Тетяни Климчук. 

Таку ухвалу суд виніс 12 березня, повідомила Тетяна Климчук у своєму фейсбуці. 

Суддя Володимир Назарук мотивував рішення тим, що Юрій Ягодка не з'явився на судове засідання, яке відбулося сьогодні о 14:30. 

“Суддя залишив позов Юрія Ягодки проти мене без розгляду. Позивач та його представник знову не прийшли. Тепер Юрій Ягодка має 15 днів на апеляцію”, – написала журналістка.

В ухвалі суду зазначено, що Юрій Ягодка вперше не з'явився на судове засідання 21 лютого у зв'язку зі службовим відрядженням. Тоді через його відсутність розгляд справи перенесли на 12 березня. Втім, сьогодні міський голова Острога не лише не прийшов до суду, а й не попередив, що буде відсутній. 

“Оскільки позивач, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, повторно не з'явився в судове засідання, заява про розгляд справи в його відсутності до суду не надходила, то позов Ягодки Ю. П. до Климчук Т. О. про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування неправдивої інформації та відшкодування моральної шкоди слід залишити без розгляду”, – йдеться в ухвалі суду, яку опублікувала в себе журналістка.   

Як повідомляв ІМІ, Юрій Ягодка судиться з Тетяною Климчук через її критичний допис у фейсбуку про піар міської ради на допомозі військовим.

У дописі, який хотів спростувати міський голова, журналістка критикувала повідомлення Острозької міської ради про передання автомобіля військовим, яке видавалося піаром посадовців. За її словами, авто передала військовим не Острозька міськрада, а польське місто Берунь і посадовці мали передати його військовим ще в грудні 2022 року. 

Ягодка вимагав спростування інформації, а також 5 тисяч гривень моральної шкоди й компенсацію судових витрат.

Liked the article?
Help us be even more cool!