ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав Вінницьку міськраду відкрити текстову частину генплану міста

Вінницький окружний адміністративний суд зобов'язав Вінницьку міську раду надати громадській організації “Автомайдан Вінниччина” копію текстової частини генерального плану міста. 

Як повідомляє регіональний представник ІМІ, таке рішення суд ухвалив 2 січня 2024 року.

Суд також визнав протиправними дії міськради, яка відмовилася надати громадській організації копію документа. 

Водночас суд відмовив позивачам зобов'язати міську раду опублікувати текстову частину генплану на офіційному сайті міськради.

До суду організація звернулася після того, як міськрада в травні 2023 року відмовилася надати документи у відповідь на запит на отримання публічної інформації. Відмову міська рада аргументувала тим, що “текстові матеріали (пояснювальна записка) до Генерального плану м. Вінниці містять гриф “ДСК” (для службового користування), тому копію запитуваної документації надати немає можливості.

Також, як виявилось, виконком Вінницької міськради в лютому 2023 року ухвалив рішення №288 про “Порядок оприлюднення інформації на офіційному вебпорталі Вінницької міської ради”. Згідно з цим документом, міська влада на час воєнного стану вирішила не публікувати “матеріали генерального плану міста Вінниці, план зонування, зміни до генерального плану, матеріали детального плану території”.

Суддя суду Юлія Бошкова не погодилась із такими аргументами представників міської ради й зазначила, що вони не дотрималися критеріїв “трискладового тесту” та не навели, у чому конкретно полягає шкода “правомірному інтересу” від надання суспільно важливої інформації.

Отже, суд ухвалив рішення на користь “Автомайдану Вінниччина”.

Як повідомляє представник ІМІ у Вінницькій області, представники організації планують оприлюднити надану міськрадою відповідь на онлайн-ЗМІ, заснованому громадською організацією, depytaty.pro.

Liked the article?
Help us be even more cool!