ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне провело зустрічі в громадах Рівненщини, де шукає кореспондентів

30.10.2023, 11:53
Ганна Калаур
Фото - Маріанни Приступи/Суспільне Рівне
Фото - Маріанни Приступи/Суспільне Рівне

Майже сотня жителів шести громад Рівненщини відвідала зустрічі з командою Суспільного, що відбулися з 18 по 21 жовтня, повідомляє Суспільне Рівне

Зокрема, зустрічі відвідали мешканці Гощанської, Костопільської, Вараської, Сарненської, Дубенської та Острозької громад.

В експедицію Рівненщиною на пошуки гіперлокальних кореспондентів вирушили: генеральний продюсер регіонального мовлення Суспільного Артем Шелковий, керівниця проєкту з розбудови гіперлокальної мережі Суспільного Євгенія Гайфер, шеф-редактор "Суспільне Рівне" Орест Гринюк, керівник діджитал-підрозділу "Суспільне Рівне" Іван Марчук та завідувачка редакції контенту "Суспільне Рівне" Ольга Татаренко. 

Вони розповіли учасникам зустрічей про цінності Суспільного, журналістські стандарти, досвід роботи перших гіперлокальних кореспондентів, навчання і майбутню співпрацю з місцевим мовником "Суспільне Рівне". 

Керівниця проєкту з розбудови гіперлокальної мережі Суспільного Євгенія Гайфер розповіла, що вони отримали досить багато заявок від охочих співпрацювати з мовником.

"Завдяки комунікаційним турам ми не лише інформували про пошук кореспондентів у регіоні, а й намагалися зʼясувати, якому контенту надають перевагу люди в громадах, сформувати для себе базу потенційних тем, які покажуть і, можливо, зможуть розв’язати їхні проблеми. Наступним кроком буде дуже важливий та складний відбір учасників на навчання, оскільки зараз ми маємо достатньо багато заявок від охочих", – розповіла Гайфер.

Шеф-редактор "Суспільне Рівне" Орест Гринюк розповів, що люди, які прийшли на зустріч, приміряють роль кореспондента громади й готові працювати.

"За чотири дні ми побували у шести громадах і зустрілися з людьми дійсно небайдужими, з тими, хто, на моє переконання, зможе стати частиною Суспільного. Прозвучало багато запитань. Люди, з якими ми говорили, вже націлені на співпрацю. Вони приміряють роль кореспондента громади на себе. Дехто після певного навчання практично вже готовий працювати з нами", – розповів Гринюк.

Керівник діджитал-підрозділу "Суспільне Рівне" Іван Марчук розповів, що під час зустрічі можна було почути деякі проблемні моменти, які турбують місцевих, цими темами займеться мовник. Він повідомив, що напряму співпрацюватиме з гіперлокальними кореспондентами.

Зустрічі з громадами проводили в різних локаціях: у центральних бібліотеках Гощі, Костополя, Вараша, Сарненському історико-етнографічному музеї, Дубенському замку та в Острозькій академії.

Жителі громад мали можливість розповісти про успіхи чи проблеми громади, поділитися враженнями від зустрічі із командою Суспільного також на локації "Відкритий мікрофон". 

"Зустріч пройшла дуже затишно і доброзичливо. Вибудувався конструктивний діалог. Ми отримали відповіді на всі свої запитання, і, сподіваюсь, нашу громаду представлятиме гідний кандидат на Суспільному", – розповіла Тетяна Мартинцева з Вараша.

Журналіст видання "Сарни News City" Вадим Новак розповів, що неформальна зустріч зазвичай набагато інформативніше спілкування. "Я тиждень стежив за розвитком проєкту "Стань голосом громади" у соцмережах, на сайтах, читав відгуки. Все було викладено доволі зрозуміло, але неформальна зустріч – це зазвичай набагато інформативніше спілкування. Команда Суспільного показала себе надзвичайно професійно. Я отримав вичерпні відповіді на всі свої запитання: дізнався і про заробітну плату, й умови роботи, й про те, чим займатиметься кореспондент у своїй громаді. На додачу була класна душевна атмосфера загалом, смачна кава і приємні подарунки”, – поділився відгуком Вадим Новак.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення розбудовує на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Дніпропетровщині та Полтавщині гіперлокальну мережу універсальних журналістів, які працюватимуть у територіальних громадах. Запрошує безоплатно вчитися мультимедійної журналістики та долучитися до команди Суспільного. 

Про результати відбору команда Суспільного повідомить листом на електронну пошту, яку учасники вказали при реєстрації. З-поміж усіх, хто подався з Рівненщини, на навчання потрапить 10 осіб. Учасники навчальної програми, які покажуть найкращий результат за підсумками навчань, будуть офіційно працевлаштовані, отримають техніку для роботи й стануть гіперлокальними кореспондентами Суспільного у своїй громаді.

Liked the article?
Help us be even more cool!