ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Хмельницькому розпорядник надав журналістам документи після оскарження омбудсмену

05.01.2024, 10:15
Альона Береза

Державне підприємство “Хмельницька обласна служба єдиного замовника” після оскарження до уповноваженого Верховної Ради з прав людини надало редакції ЖАР.INFO документи, які стосуються закупівель щодо відбудови житлових будинків у Високопільській громаді Херсонщини. 

Про це ІМІ повідомили в редакції ЖАР.INFO.

Перед цим розпорядник відмовився надавати інформацію журналістам, посилаючись на те, що на запитувану інформацію існує обмеження доступу через сукупність вимог.

У листопаді 2023 року журналісти видання звернули увагу на 26 закупівель, що стосуються відбудови на Херсонщині, якою займається Хмельницька обласна військова адміністрація в межах президентської ініціативи “Пліч-о-пліч”. Інформація про ці закупівлі в електронній системі закупівель, яку поширив замовник, Хмельницька обласна служба єдиного замовника, була мінімальною: стандартна назва з порядковим номером, назва підрядника та очікувана вартість. Журналісти, отримавши відмову від розпорядника, одразу ж вирішили її оскаржувати. 

Після реакції омбудсмена в державному підприємстві повідомили, що редакція може ознайомитися із запитуваними документами в їхньому приміщенні й зробила це 26 грудня 2023 року.

Про це розпорядник повідомив у листі до регіонального Представництва уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькому.

“Листом підприємством від 26.12.2023 Секретаріат Уповноваженого було поінформовано, що 26.12.2023 в приміщенні Підприємства Вам забезпечено доступ до запитуваних Вами документів шляхом їх опрацювання у спеціально визначеному Підприємством місці для роботи запитувачів з документами, про що свідчить Ваша відмітка “про ознайомлення з документами” на копії інформаційного запиту від 06.12.2023, який на підтвердження надано Підприємством. Таким чином, Ваше право на доступ до запитуваної інформації поновлено”, – йдеться в офіційній відповіді, яку отримала редакція за підписом регіональної представниці омбудсмена в Хмельницькій області Оксани Кізаєвої.

Редакція підтвердила, що ознайомилась із запитуваними документами та готує матеріал про участь Хмельниччини у відбудові Херсонщини.

Liked the article?
Help us be even more cool!