ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві три вулиці перейменували на честь загиблих медійників

28.10.2022, 10:30

Київська міська рада під час засідання перейменувала 49 вулиць.

Про це повідомив координатор Громадського сектору Євромайдану Олег Слабоспицький.

"Я вдячний кожному депутату Київради, члену експертної робочої групи, кожному, хто голосував за нові назви в додатку "Київ-Цифровий" та поширював матеріали про необхідність перейменування в соціальних мережах та інтернеті", – написав він.

Вулицю Жолудєва перейменували на вулицю Олександра Махова, а вулицю Багратіона – на вулицю Максима Левіна.

Також депутати проголовували за перейменування Московського провулку. Тепер він називатиметься на честь українського актора театру та кіно, ведучого телеканалу "Дом" Павла Лі.

Як повідомляв ІМІ, журналіст, військовослужбовець Збройних сил України Олександр Махов загинув 4 травня під час бойових дій під Ізюмом на Харківщині. Йому було 36 років. У цивільному житті Олександр працював на каналах "Дом", "Україна" та "Україна 24".

Посмертно його нагороджено орденом "За мужність" III ступеня.

Фотожурналіст Максим Левін зник 13 березня на лінії фронту у Вишгородському районі під Києвом, де виконував свої професійні обов'язки й документував воєнні злочини росіян.

1 квітня фотожурналіста Максима Левіна знайшли вбитим на території села Гута Межигірська Вишгородського району біля Києва. За повідомленням прокуратури, його застрелили російські військові двома пострілами зі стрілецької зброї.

Павло Лі, актор, ведучий телеканалу "Дом", вступив на початку війни до лав територіальної оборони, загинув 6 березня під Ірпенем під час евакуації людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!