ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові затримали шахраїв, які під виглядом держдопомоги обкрадали громадян через фішингові сайти

23.05.2023, 17:00
Фото – gp.gov.ua
Фото – gp.gov.ua

У Львові правоохоронці повідомили про підозру вісьмом учасникам злочинної організації, яка під виглядом державної допомоги обкрадала громадян через фішингові сайти банківських установ. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, підозрювані масово розсилали смс та розміщували оголошення в соцмережах з інформацією про можливість отримання допомоги від держави. Зокрема, для внутрішньо переміщених осіб або одноразової допомоги від Президента України. 

До повідомлень долучали посилання на фейкові сайти банківських установ. На них потерпілі вводили свої справжні дані для доступу до онлайн-банкінгу.

“Таким чином члени організації отримували коди доступу до банківських рахунків потерпілих та могли викрадати їх кошти. За попередньою інформацією, таким чином учасники групи заволоділи 6 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Наразі роботу фішингових сайтів заблоковано.

Під час обшуків у затриманих виявлено та вилучено мобільні телефони, десятки сім-карток операторів зв’язку, комп’ютери та ноутбуки, електронні накопичувачі інформації, банківські картки та готівка в сумі понад 150 тис. грн та близько 5,5 тис. євро.

Фігурантам повідомлено про підозру за фактами шахрайства, створення злочинної організації, несанкціонованого втручання в інформаційні (автоматизовані) системи (ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 361 КК України).

Слідчі дії тривають. Розв'язуються питання про обрання затриманим запобіжних заходів та накладення арешту на їхнє майно.

Liked the article?
Help us be even more cool!