ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В омбудсмена розповіли, на кого найчастіше скаржилися з Волині через відмову в доступі

17.10.2023, 10:27
Мая Голуб

З початку року уповноважений Верховної Ради України з прав людини отримав 61 звернення щодо порушення права на доступ до публічної інформації з Волинської області. 

Про це повідомила представниця уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Юлія Спас у відповідь на запит представниці ІМІ у Волинській області.

За її словами, такі дані отримали завдяки системі електронного документообігу “Megapolis.DocNet”. 

Волиняни найчастіше скаржилися омбудсмену на Міністерство оборони України (шість скарг) та на органи місцевого самоврядування (Маневицька сільська рада та Нововолинська міська рада – по п’ять скарг).

Приклад позитивного досвіду звернення до омбудсмена є у волинського Центру журналістських розслідувань “Сила правди”. Журналісти отримали від Луцького національного технічного університету інформацію про зарплати ректорату лише після звернення до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Нагадаємо, Інститут масової інформації з медіаспільнотою планують ініціювати зустріч із міністром оборони України Рустемом Умєровим щодо проблеми доступу українських журналістів до фронту.

Liked the article?
Help us be even more cool!