ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Палаті представників США кажуть, що роспропаганда пробралася до конгресу

08.04.2024, 11:43

Голова розвідувального комітету Палати представників США Майк Тернер заявив про широкий вплив російської пропаганди, зазначивши, що вона присутня навіть у Конгресі США.

Про це він сказав 7 квітня в інтерв’ю з Джейком Таппером у програмі “Про стан держави” на каналі CNN, повідомляє The Hill.

Тернер заявив, що погоджується з головою Комітету з міжнародних справ Майклом Макколом, який виокремив консервативні медіа й стверджує, що “російська пропаганда, на жаль, пробралася в Сполучені Штати й заразила значну частину моєї партії”.

“Це – абсолютна правда, – висловився Тернер щодо заяв Маккола. – Ми спостерігаємо, як безпосередньо з Росії відбуваються спроби замаскувати антиукраїнські й проросійські повідомлення, причому деякі з них лунають навіть у залі палати”.

“Сьогодні ми маємо членів конгресу, які досі хибно заявляють, що цей конфлікт між Росією й Україною відбувається через НАТО, що, авжеж, не так. Володимир Путін дав дуже чітко зрозуміти (як публічно, так і власному народові), що в його очах цей конфлікт стосується набагато ширших претензій Росії на Східну Європу, зокрема заявляючи, що вся територія України належить Росії”, – сказав Тернер.

Він додав, що пропаганда дедалі більше ускладнює ухвалення допомоги Україні й представлення чіткої картини протистояння демократії з авторитаризмом.

“Тепер що більше вкорінена ця пропаганда, то складніше нам дивитися на це як на битву між авторитаризмом і демократією (а так і є). Президент Сі [Цзиньпін] та й сам Володимир Путін називали її так”, – зазначив Тернер.

“Ми маємо стати на захист демократії. Ми маємо докласти зусиль, щоб завжди усвідомлювати, що авторитарні режими ніколи не зупиняють свою агресію. Україна потребує нашої допомоги просто зараз, і це критичний момент для Конгресу США, який має взятися до справи й надати цю допомогу”, – додав Тернер.

Нагадаємо, 7 квітня Президент України Володимир Зеленський під час розмови з амбасадорами благодійної платформи UNITED24 заявив, що без підтримки США Україні “буде важко не те що перемогти, а навіть залишитися”.

13 лютого 2024 року Сенат США ухвалив законопроєкт, який передбачає, зокрема, $60 млрд для України. Цей законопроєкт має тепер ухвалити Палата представників США, але його внесення блокують республіканці, вимагаючи посилити міграційну політику США.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!