ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному відкрили меморіальну дошку загиблому на війні журналісту Тарасові Давидюку

12.04.2024, 13:03
Ганна Калаур
Пам'ятна дошка Тарасу Давидюку. Фото – Горинь.інфо
Пам'ятна дошка Тарасу Давидюку. Фото – Горинь.інфо

У Рівному в одному з ліцеїв сьогодні, 12 квітня, відкрили дошку пам’яті загиблого на війні військового, журналіста і пластуна Тараса Давидюка, повідомляє “Горинь.інфо”.

Пам'ятну дошку розмістили на стіні ліцею №28, адже саме там навчався Тарас Давидюк.

Відкривали дошку мама і сестра Тараса Давидюка.  

Відкриття 12 квітня 2024 року в Рівному дошки пам’яті загиблого на війні військового, журналіста і пластуна Тараса Давидюка. Фото – Горинь.інфо

На відкриття прийшло багато пластунів, які заспівали улюблену пісню Тараса – “Меч Арея”.

Пластуни, які прийшли на відкриття дошки пам’яті Тарасу Давидюку. Фото – Горинь.інфо

“Я хочу, щоб усі юнаки, які тут зібрались, пам’ятали не просто про подвиг Тараса, а про його життя. Про те, як кожного дня він прокидався і виконував слова присяги: робив усе, що в його силах. Коли держава покликала, він пішов її захищати”, –  сказав Олександр Денисюк, пластун та друг Тараса, під час церемонії  відкриття.

Як повідомляв ІМІ, Тарас Давидюк загинув 3 листопада 2023 року на околиці села Роботине Запорізької області внаслідок атаки російського дрона-камікадзе.

В інтерв'ю ІМІ влітку 2022 року Тарас розповів, що став військовим після Революції гідності. Спочатку служив у добровольчому батальйоні “Гарпун”, а також у полку “Миротворець”. Згодом він приєднався до 130 ОРБ, а крайні місяці служив у 14 полку. У різні періоди військової служби він був розвідником, кулеметником та мінометником, побував у багатьох гарячих точках. 

У проміжках між службою Тарас Давидюк займався журналістикою і громадською діяльністю. Він був пластуном, членом Молодого Руху, головою обласної організації і членом Центрального Проводу Молодіжний Націоналістичний Конгрес, очолював Рівненську обласну організацію “Активна молодь”.  

23 лютого 2024  року у Рівному презентували брошуру “Розвідник” про загиблого на війні військового і редактора сайту “Горинь.інфо” Тараса Давидюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!