ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сумах невідомі погрожують знищенням редакції ЦУКР після матеріалу про ЛГБТ-спільноту

13.07.2023, 15:31
Фото – фейсбук ЦУКР
Фото – фейсбук ЦУКР

Невідомі погрожують журналістам сумського видання “ЦУКР” знищенням редакції після публікації матеріалу про життя місцевої ЛГБТ-спільноти. 

Про це представниці ІМІ в Сумській області повідомив головний редактор видання Олексій Туча.

Матеріал про життя людей з ЛГБТК+-спільноти “Те, що тебе можуть побити до реанімації за орієнтацію, – не вигадка” був опублікований на сайті видання 12 липня. У матеріалі розповідається про безпеку ЛГБТК+-людей, прийняття себе й камінг-аут, що викликало різні реакції в аудиторії. У чаті спільноти клубу “ЦУКР” та загальному чаті медіа виникли жваві дискусії, а вже 12 липня в телеграм-каналі з понад 140 тис. підписників з'явився заклик до знищення офісу редакції ЦУКР. 

Так, заклик до знищення редакції видання з'явився в телеграм-каналі “Суми: Головне”. “Вони просувають модну повістку ЛГБТ, омежний спосіб життя та інші соєві якості. Фінансується ця клоака невстановленими міжнародними фондами. Ну, ми знаємо, які там правозахисники і що саме вони фінансують – поширення підорства і підтримки гендерних невизначеностей. Пора знищити цю смердючу діру”, – йдеться в дописі телеграм-каналу, де вказана фактична адреса редакції.

У коментарі представниці ІМІ Олексій Туча розповів, що після погроз редакція звернулась із заявою до поліції щодо спроби обмежити журналістів у їхньому праві на виконання своїх професійних обов'язків.

“З одного боку, ти розумієш, що це може бути якийсь блеф, просто слова, і трошки ставишся до цього спокійно. З іншого – на канал підписано 140 тисяч людей, і хтось із них може до чогось додуматися. У нас, у принципі, у всіх була одна реакція, ми так постаралися з холодною головою до цього підійти, не дуже панікувати, але водночас себе так убезпечити”, – розповів головред видання.

Начальник відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Сумській області Володимир Крупецьких у коментарі представниці ІМІ повідомив, що поліція заяву отримала та зареєструвала. Але, додав він, “провадження ще не відкрито. Ведеться перевірка”.

Альона Яцина, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!