ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі відбувся випуск слухачів медіашколи, ініційованої місцевим журналістом

Фото – Олександр Барон
Фото – Олександр Барон

Дев’ять учасників медіашколи “Новинна кухня 2.0” отримали сертифікати випускників – це студенти журналістських та інших факультетів і чинні журналісти. Заняття відбувалися на базі Media Centre Ukraine – Odesa та в “Медіабазі. Одеса, Херсон” із грудня 2023 до кінця лютого 2024 року.

Про це повідомляє представник Інституту масової інформації в Одеській області.

Школа складалася з 26 модулів на різні теми, пов'язані з журналістикою: написання новин, проведення інтерв'ю та робота в кадрі, фото- та відеознімання. 

Як повідомив представнику ІМІ координатор цих курсів Михайло Штекель, головною метою було дати первинні практичні навички людям, які тільки починають працювати в українських ЗМІ, і допомогти їм обрати шлях та спеціалізацію. 

Фото – Олександр Барон

“Журналістська освіта та самоосвіта – процес, який є майже безперервним в умовах сучасного суспільства та комунікацій. Проте було дуже приємно бачити серед учасників не тільки журналістів-початківців або студентів, але й тих, хто вирішив оновити свої знання чи здобути нові. Сповідаюсь, такі практичні заняття допоможуть підняти рівень журналістики в Одесі та сприятимуть якісному інформуванню суспільства про наявні проблеми”, – зазначив Михайло Штекель. 

Він також додав, що за можливості курс буде продовжений навесні 2024 року.

Серед тренерів школи були українські, зокрема одеські, журналісти, викладачі-практики профільних вишів, а також спеціаліст із журналістської освіти з Великої Британії. Окрему увагу організатори школи приділили роботі журналіста на війні, проведенню журналістських розслідувань, OSINT-практикам та роботі з камерою. 

Вручення сертифікатів поєднали зі спілкуванням випускників з керівниками деяких одеських медіа для подальшого партнерства та можливого працевлаштування.

Фото – Олександр Барон

Медіашкола “Новинна кухня” ініційована восени 2023 року місцевим журналістом Михайлом Штекелем та командою Media Centre Ukraine – Odesa.

Як повідомляв ІМІ, житомирський журналіст, головний редактор “Суспільне Житомир” Дмитро Клименко з власної ініціативи проводить безкоштовні тренінги з медіаграмотності для різних цільових груп. Учасниками стали понад сотню людей – фахівці територіальних громад, школярі, вчителі та журналісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!