ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Бердянську ворог поширює через радіо свою пропаганду

12.05.2022, 11:20
Фото – medium.com
Фото – medium.com

У тимчасово окупованому росією Бердянську (Запорізька область) захоплене росіянами місцеве радіо 106 FM, яке нині має назву “Свободный Бердянск”, поширює пропагандистські меседжі та дезінформацію щодо стану справ у місті та Україні загалом.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

Крім того, у місті повністю відсутній український мобільний зв’язок та частково інтернет. Як зазначає військова адміністрація, у Бердянську тривалий час не працюють великі супермаркети, зачиняються промислові підприємства, крамниці. Причина – власники відмовляються від співпраці з окупантами.

Як повідомляв ІМІ, у Бердянську на співпрацю з ворогом пішов редактор міської газети “Город” Павло Іщук. У самопроголошеній адміністрації Бердянська його призначено заступником з питань зовнішньої та внутрішньої політики й масових комунікацій.

Бердянськ став одним з перших окупованих міст Запорізької області. Перші новини про захоплення окупантами радіостанції "Азовська хвиля" надійшли 8 березня. Цього ж дня стало відомо про те, що  російські військові захопили в Бердянську будівлю місцевого  медіахолдингу "ПРО100". До складу медіахолдингу входять телекомпанія "ЮГ" радіостанція "Азовська хвиля", газети "Бердянські відомості" та "Відомості Півдня". Після захоплення керівники медіахолдингу ухвалили рішення тимчасово зупинити роботу. 

У Бердянську майже не залишилося українського мовлення. Окупанти запустили трансляцію російських каналів зі стандартним набором маніпуляцій і ворожої пропаганди. Ще 9 березня голова Запорізької військової адміністрації Олександр Старух заявив про те, що в Бердянську окупанти під дулами автоматів змушують місцевих журналістів транслювати російську пропаганду.

Liked the article?
Help us be even more cool!