ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний суд РФ залишив чинним заочний вирок гендиректору ATR

24.12.2021, 11:41
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Верховний суд Росії залишив чинним заочний вирок “Верховного суду” окупованого Криму гендиректору телеканалу ATR Ленуру Іслямову. 

Про це повідомив його адвокат Микола Полозов.

“Навіть за залізобетонних підстав для скасування вироку у зв'язку з дуже грубими порушеннями як процесу, так і матеріального права деформація правового поля політичною волею влади така сильна, що навіть у Верховному суді РФ судді змушені розводити руками й хіба що не показувати багатозначно пальцем у стелю. Мовляв, братику, все розуміємо, хотіли б допомогти, та не можемо, ти вже не гнівайся”, – написав Полозов.

Він повідомив, що звернеться до Європейського суду з прав людини.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова засудила рішення Верховного суду Росії.

“Не визнаю рішення Верховного суду Росії, адже всі обвинувачення стосовно громадянина України є надуманими та мають політичне підґрунтя, а кримінальна справа, яка була порушена за вісьмома статтями, сфабрикована”, – сказала вона та закликала міжнародну спільноту відреагувати на факти репресій країни-окупанта стосовно українських громадян та посилити тиск на РФ.

Як повідомляв ІМІ, 10 грудня 2021 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму заочно засудив до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму власника телеканалу ATR Ленура Іслямова. Його визнали винним в “організації диверсії, створенні незаконного збройного формування і закликах до порушення цілісності Росії”.

Ленур Іслямов сказав, що оскаржить цей вирок у Європейському суді з прав людини заочний вирок.

2 грудня в підконтрольному Росії Верховному суді Криму для власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова прокурор Роман Лобов запросив 19 років колонії суворого режиму. 

Телеканал ATR з 1 квітня 2015 року припинив аналогове мовлення на території окупованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. Мовлення відновилось із 17 червня 2015 року: телеканал переїхав до Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!