ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Полтавщини після розголосу в медіа скасувала закупівлю обладнання в пологовий будинок

24.01.2024, 12:40
Надія Кучер

Полтавська міська рада після публікації видання “Полтавщина” скасувала тендер на закупівлю Полтавським міським пологовим будинком акушерсько-гінекологічних ліжок за завищеною вартістю і передала на розгляд Антимонопольного комітету України. 

Про це повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області.

Як виявило видання, на дев’яти ліжках Полтавський міський пологовий будинок зробив переплату у 2 млн грн – замовив дев’ять турецьких ліжок Nitrocare JMM04 не у виробника, а в перекупа “Левентон” по 538 тис. грн за штуку. А в каталозі виробника така модель крісла має іншу назву – JMM02 – і коштує 300 тис. грн. 

На публікацію відреагував начальник Полтавської обласної  військової адміністрації Філіп Пронін. У своєму Telegram-каналі він написав, що закупівлю призупинили через наявність корупційних ризиків.

“У медіапросторі набула резонансу закупівля комплектів акушерсько-гінекологічних ліжок для міського перинатального центру Полтави. Питання висвітлили на черговому засіданні робочої групи “Прозорість і підзвітність”. Встановлено наявність корупційних ризиків. Умови тендеру прописані під конкретну модель ліжка. Нині він призупинений до висновків Антимонопольного комітету. Закупівлю проаналізують і фахівці робочої групи, зокрема аудитори й податківці”, – зазначив Пронін. 

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2023 року Полтавська міська рада завдяки публікаціям журналістів про закупівлі з ознаками корупції скасувала шість тендерів на закупівлі.

У Полтаві після розголосу в медіа про корупційні закупівлі за завищеними цінами міська рада оголосила про створення робочої групи “Щодо моніторингу ефективності використання бюджетних коштів”. До складу групи запрошують і місцевих журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!