ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська медійниця отримала повідомлення з фішингом

23.10.2023, 14:34
Мая Голуб
Фото – pexels.com
Фото – pexels.com

У Луцьку відома медійниця, психологиня та піарниця Катерина Той отримала декілька повідомлень з фішингом у соціальній мережі Facebook.

Про це вона повідомила на своїй Facebook-сторінці та підтвердила регіональній представниці ІМІ.

Так, журналістка опублікувала 21 жовтня скриншот від невідомого користувача про те, що на її сторінці (з психології. – Авт.) нібито виникли проблеми з вимогами Facebook.

Зараз Катерина Той викладає психологію в одному з волинських університетів та веде свою сторінку з психології  в соцмережі. 

“Кілька днів тому в особисті повідомлення на мою сторінку з психології надійшло повідомлення про некоректну інформацію. Коли я почала шукати, хто надіслав, то сторінка не ідентифікувалася. Заблокувати чи поскаржитися можливості також немає. Я це сповіщення відмітила як непрочитані й видалила”, – додала вона. 

Спеціалістка з безпеки ГО “Лабораторія цифрової безпеки” Мар’яна Яцишин у коментарі представниці ІМІ зазначила, що таке повідомлення – це фішинг, спрямований на викрадення пароля та доступу до Facebook. А за посиланням сторінка, що схожа на Facebook.

Журналістка розповіла, що з подібними дивними повідомленнями стикається не вперше. “Спочатку це були посилання від друзів із проханням зайти на посилання, де нібито розміщено мої фото та відео”, – зазначила Катерина Той.

Також декілька днів тому вона отримала сповіщення “Це ти у фільмі?” теж з фішингом.

Нагадаємо, у 2021 році невідомі підпалили авто на той момент директорки інтернет-видання “Insider Media” Катерини Той. Випадок вона пов’язувала зі своєю професійною діяльністю. Станом на сьогодні поліція не знайшла винних у цьому злочині.

Liked the article?
Help us be even more cool!