ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинський журналіст зібрав уже понад 5 млн для допомоги військовим

16.10.2023, 14:30
Мая Голуб

Журналіст і волонтер з Луцька Мирослав Ватащук у межах проєкту “Медіа-кава” зібрав для допомоги Збройним силам України понад 5 мільйонів гривень.

Про це він написав на сторінці проєкту “Медіа-кава”. 

У липні 2023 року на картку волонтера Мирослава Ватащука надійшло понад 4 мільйони гривень (4 400 715,01 гривні). А в жовтні, після аукціону, де розігрувалася можливість кавування з журналістом “Української правди” Михайлом Ткачем, на волонтерську картку надійшло понад 5 мільйонів гривень. 

У коментарі представниці ІМІ Мирослав Ватащук розповів, що загальна сума, вторгована на аукціоні із зустрічі з Михайлом Ткачем, – 980 тисяч гривень. 16 жовтня має бути ще одна оплата – 60 тисяч гривень. 

Мирослав Ватащук є адміністратором проєкту “Медіа-кава”, де кожен може поторгуватись і купити можливість випити кави з представниками медіа чи ньюзмейкерами. Зібрані кошти з благодійного аукціону спрямують на допомогу бійцям Сил спеціальних операцій Збройних сил України.   

Завдяки проєкту “Медіа-кава” можна зустрітися з публічними людьми за гроші, якщо ставка буде найбільшою. За правилами аукціону, зустрітися за чашкою кави можна наживо або онлайн. Початкова ставка кожного лота – 150 гривень. 

Віднедавна Мирослав Ватащук виставляє на аукціон речі, які люди передають волонтеру. Це і вироби ручної роботи, колекційні монети, марки, браслети. 

Як раніше писав ІМІ, “Медіа-кава” почалася з проєкту “Кава з волонтером”, який започаткувала у 2015 році група волонтерів. Авторкою проєкту та ідейною натхненницею є волинська волонтерка і зооволонтерка Вероніка Федосова-Цибульська.   

Перший каволот після повномасштабного вторгнення Росії в Україну з’явився 10 травня 2022 року. На сьогодні найдорожчими каволотами є: понад 200 тисяч гривень за можливість випити кави з письменником Сергієм Жаданом, 100 тисяч гривень за можливість покавувати з координаторкою Фонду Сергія Притули Меланією Подоляк, 75 тис. грн за “братський подгон” для учасників медіакави від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – марочний блок з його автографом, який передав Валерій Залужний через полковника ЗСУ Анатолія Штефана. 

У коментарі представниці ІМІ у Волинській області Мирослав Ватащук розповів, що були й навали ботів, адже писали не лише користувачі справжніх акаунтів. 

Пригадав, що найважче було, коли було чотири лоти в один день у червні 2022 року від топблогерів. Це були Борислав Береза, Віталій Чепинога, Олександр Морозов і Юрій Гудименко. 

“Їхні каволоти були в торгах одночасно. І за кожним з них ішов такий “шлейф” ботів, що не переказати. Я тоді практично два тижні був без сну. Але там і боти писали різне в коментарях, і в приватні повідомлення писали”, – розповів Мирослав Ватащук.

Liked the article?
Help us be even more cool!