ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинський журналіст зібрав уже понад 4 млн грн для допомоги ЗСУ

21.09.2023, 17:54
Мая Голуб
Фото – Ярослав Близнюк
Фото – Ярослав Близнюк

Журналіст із Луцька Мирослав Ватащук, який займається волонтерством, у межах проєкту “Медіа-кава” зібрав для допомоги Збройним силам України вже понад 4 мільйони гривень.

Про це він розповів представниці ІМІ у Волинській області. 

За словами журналіста, станом на 17-ту годину на його картці було вже  4 400 715,01 гривні.

“Варто розуміти, що у волонтерів різна “спеціалізація”. Хтось може займатися “медичкою”, хтось авто, хтось дронами. Тому інформація лише від одного волонтера навряд чи дасть повноту картини. На щастя, бо таку інформацію наші стратегічні недруги юзають у межах свого осінту. Але до мене найчастіше надходять запити щодо певної електроніки, гаджетів, амуніції, засобів зв'язку, ремонту автівок”, – розповів журналіст.

Мирослав Ватащук додав, що лотів є на черзі з кілька десятків. А якоїсь конкретної мети, щоб зібрати певну суму в “Медіа-каві”, немає. 

Нагадаємо, “Медіа-кава” – це проєкт у Facebook, де кожен може поторгуватись і купити можливість випити кави з представниками медіа чи ньюзмейкерами.  

“Медіа-кава” виросла з проєкту “Кава з волонтером”, який започаткувала у 2015 році група волонтерів. Авторкою проєкту та ідейною натхненницею є волинська волонтерка і зооволонтерка Вероніка Федосова-Цибульська.

Віднедавна Мирослав виставляє на аукціон і “сестринські” та “братські” подгони від учасників групи. Це можуть бути вироби ручної роботи або ж цінні марки, браслети, прикраси, фігурки Гаррі Поттера та інше. Зібрані кошти з благодійного аукціону спрямують на допомогу бійцям Сил спеціальних операцій Збройних сил України.  

Перший каволот після повномасштабного вторгнення Росії в Україну з’явився 10 травня 2022 року. На сьогодні найдорожчими каволотами є: понад 200 тисяч гривень за можливість випити кави з письменником Сергієм Жаданом, 100 тисяч гривень за можливість покавувати з координаторкою Фонду Сергія Притули Меланією Подоляк, 75 тис. грн за “братський подгон” для учасників “Медіа-кави” від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – марочний блок з його автографом, який передав Валерій Залужний через полковника ЗСУ Анатолія Штефана.

Liked the article?
Help us be even more cool!