ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізький суд оголосив вирок окупаційному голові Запоріжжя Євгену Балицькому

29.06.2023, 15:55
Фото – Запорізька обласна прокуратура
Фото – Запорізька обласна прокуратура

Комунарський районний суд міста Запоріжжя засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати посади в органах влади окупаційного голову підконтрольної росіянам частини Запорізької області Євгена Балицького.

Про це повідомляє сайт 061.

Колишнього депутата обласної ради обвинувачували за двома статтями – колабораційна діяльність та злочини проти основ національної безпеки України.

Саме кримінальне провадження щодо референдуму було зареєстровано лише 11 січня 2023 року. За матеріалами справи, Балицький, бажаючи виявити себе перед вищим військово-політичним керівництвом Росії організував та провів на тимчасово окупованій території Запорізької області незаконний референдум про входження Запорізької області до складу Російської Федерації.

Зокрема, він підписав та видав як очільник окупаційної адміністрації указ "Про призначення референдуму Запорізької області про вихід Запорізької області зі складу України та про входження Запорізької області до складу російської федерації на правах суб'єкта Російської Федерації". Також Балицький, перебуваючи на тимчасово окупованій території Мелітополя, підписав пропозицію "Про прийняття Запорізької області до Російської Федерації на правах нового суб'єкта" та скерував до Путіна.

Оскільки Балицький перебуває на окупованій території і не брав участі в судовому розгляді, то вирок йому оголосили заочно. Вирок набуває чинності одразу після фактичного затримання Балицького.

Щодо конфіскації майна, то суд накладає його на приватні будинки, автомобіль "Ленд Крузер", бізнес "МТВ плюс", "Аква Біом" та інше. На оголошенні вироку не були присутні ні представник прокуратури, ні державний захисник. Формально сторони процесу мають 30 днів на подання апеляції.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронні органи скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з організаторів фейкового приєднання Запорізької області до РФ Євгена Балицького. Йому інкримінують колабораційну діяльність, зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинену за попередньою змовою групою осіб.

З 1 серпня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий пропагандистський телеканал "ЗаТВ". Студію телеканалу відкрили окремо від ТРК "Мелітополь" (TVM) і "МТВ Плюс". Її відкрито під захопленою телевежею, розташованою в Мелітополі. Хоча ТОВ "Телерадіокомпанія МТВ-ПЛЮС", згідно з даними Опендатабот, належить саме колаборанту Євгену Балицькому. Саме  його ТОВ "ЛІГІОН" є 100-відсотковим власником телекомпанії. 

Liked the article?
Help us be even more cool!