ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти 24 каналу отримали поранення внаслідок атаки росіян по Львову. Їхню квартиру зруйновано

06.07.2023, 17:44
Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Унаслідок російської ракетної атаки по Львову легкі поранення отримали журналісти 24 каналу Олесь Друкач та Назар Лазур. Вони перебували у квартирі, що розташована в будинку, у який влучила російська ракета. Їхню квартиру знищено, водночас їхнє життя врятував дверний косяк.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Олесь Друкач працює випусковим редактором, а Назар Лазур – журналістом новинної стрічки сайту.

Назар зазвичай працює в нічні зміни, але в ніч проти 6 липня обидва журналісти були вихідними. Під час вибуху на стіл, за яким працював Назар, випав балкон. 

За словами Лазура, перший вибух він почув близько 2:30, через деякий час був другий, який вибив балкон, вікна в оселі та перевернув усе на кухні. Ракета зруйнувала третій та четвертий поверхи сусіднього під'їзду.

“В якийсь момент вилітають вікна у всій хаті. Ми дивом якось встигли вискочити та сховатися за дверним косяком у нашій хаті – він нас врятував… Олесь героїчно вискочив і запхав мене в той косяк. Якось нам вдалося вціліти”, – розповів Назар Лазур.

Олесь Друкач розповів, що одразу прийшов до тями та заповнив свою голову думками щодо побудови плану подальших дій.

“Цікаво, що я не відчував абсолютно нічого. Для мене всі емоції пішли абсолютно в сторону. Я думав про те, що потрібно зробити: захистити себе, Назара, знайти кота, взяти ноутбук, документи… Я думав, як ми будемо прибирати. Тобто практичні речі. Вони допомагали мені не думати про емоційні речі. Проте емоції все ж прорвалися назовні, коли очі побачили зруйновані людські долі, що уособлювали потрощені машини, будівлі, сліди крові на вулиці під під'їздом: “Буквально щойно я у квартирі бачив покривавлену сорочку”, – розповів Олесь.

Як повідомляв ІМІ, у ніч на 6 липня внаслідок ракетного обстрілу Львова загинули мама та рідна сестра журналіста місцевого видання “Варта 1” Володимира Садового. Російська ракета влучила в будинок, у якому вони мешкали.

Політичний оглядач інтернет-видання “Главком” Павло Вуєць та його сім'я врятувалися під час ракетної атаки по Львову: встигли вийти в укриття за кілька хвилин до влучання ракети в будинок, у якому мешкали. Водночас ракетою знищено їхнє помешкання та автівку.

Liked the article?
Help us be even more cool!