ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирська журналістка презентувала авторський YouTube-проєкт про розвінчування стереотипів

27.02.2024, 13:34
Оксана Трокоз
Проєкт Тетяни Хмель. Фото – фейсбук Тетяни Хмель

Авторський проєкт про розвінчування стереотипів і обговорення спірних питань "Що не так з ..." презентувала житомирська журналістка Тетяна Хмель. Про це повідомляє представниця ІМІ в Житомирській області.

Її перше відео “Що не так з російськомовним українцем?”, яке вийшло на YouTube-каналі громадської організації АЯК, вже отримало понад 2,2 тис. переглядів і близько сотні коментарів.

“Ідея виникла досить спонтанно. Минулого року я для своїх соцмереж записала декілька відео у форматі reels, які розпочинала фразою: “Що не так з…” Наприклад, що не так з “9 травня” або “днем праці”. За півтори хвилини я намагалася пояснити, чому ці дні не мають бути святковими в Україні. І насправді на ці ролики досить непогано відреагувала моя аудиторія. Теми були непрості, я досить категорично і принципово висловлювала свою думку, але з чіткою аргументацією. Напевно, саме це і сподобалось аудиторії”, – розповіла Тетяна представниці ІМІ.

Журналістка зазначає, що її проєкт для людей, які хочуть позбутися навʼязаної ідеї меншовартості та радянщини.

Планується, що випуски виходитимуть з певною періодичністю (один-два тижні), Тетяна вже має 10 сценаріїв для наступних програм.

Як повідомляв ІМІ, головний редактор “Суспільне Житомир” Дмитро Клименко з власної ініціативи проводить безкоштовні тренінги з медіаграмотності. Він уже провів 10 тренінгів для різних цільових груп. Учасниками стали понад сотню людей – фахівці територіальних громад, школярі, вчителі та журналісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!