ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для киян підготували оновлені графіки відключення світла. Застосують у разі потреби

Директор компанії “ДТЕК Київські електромережі” Денис Бондар. Фото – Укрінформ

Енергетики підготували для киян оновлені графіки, які доступні на сайті “ДТЕК Київські електромережі”. Це зроблено на випадок отримання відповідної команди від диспетчера національної енергокомпанії “Укренерго”.

Про це повідомив директор компанії “ДТЕК Київські електромережі” Денис Бондар 16 квітня на пресконференції в Києві, передає Укрінформ.

“Пік навантаження в енергосистемі відбувається з 19:00 до 22:00, коли всі споживачі максимально включають свої прилади. Тому ми рекомендуємо не вмикати одночасно прилади у цей час. Наприклад, пральні машинки, які можуть працювати вночі”, – сказав Бондар.

Також він радить використовувати енергоефективну побутову техніку (клас енергоефективності А, А+, А++, А+++).

Денис Бондар наголосив, що зараз у Києві не діють графіки відключень, проте підготували оновлені графіки.

Киян розділили на шість груп, для кожної з яких визначено три зони: наявність світла гарантована; є відключення; можливі відключення.

Крім того, компанія домовилася про співпрацю із сервісом “Київ Цифровий” щодо сповіщення киян про відключення в разі застосування графіків. 

“Київ Цифровий” буде за пів години (до запланованого включення. – Ред.) сповіщати наших клієнтів щодо застосування графіків”, – повідомив Бондар. 

Нагадаємо, 11 квітня 2024 року внаслідок російського обстрілу було повністю зруйновано Трипільську теплоелектростанцію в місті Українка Київської області.

У Центренерго повідомили, що через удар втратили 100% генерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!