ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коли мені кажуть, що я знецінюю те, що було в Оленівці, мало хто знає, що я там пережив, – фотограф Дмитро Козацький

15.12.2022, 15:05
Фото – Instagram-сторінка libkos
Фото – Instagram-сторінка libkos

Захисник "Азовсталі", фотограф Дмитро Козацький в інтерв'ю Укрінформу пояснив, що його фразу про полон в інтерв'ю "Голосу Америки" не дочитали до кінця. У мережі поширилася лише її частина. Тож інформація видається викривленою.

"Днями жінки в деяких групах (в соцмережах. – Ред.) взяли мою цитату з інтерв’ю "Голосу Америки": "У полоні було дещо спокійніше. Тому що ти знав, що будеш живий. Головне просто протриматися. Неясно скільки – місяць, два місяці, рік, – але вийдеш живий". Багато хто з них на мене накинувся: мовляв, я дурень, знецінюю те, що відбувається в полоні. Я поважаю всіх рідних полонених і співпереживаю їм, у полоні перебуває багато моїх близьких друзів. Тільки чомусь ніхто не дочитав наступну фразу (в тому інтерв’ю. – Ред.): "Однак таке відчуття було до моменту теракту в Оленівці".

Він наголосив: коли йому кажуть, що він знецінює те, що було в Оленівці, мало хто знає, що він там пережив.

"Я не був саме в тому бараці (де стався теракт. – Ред.), але я в той день перебував в Оленівці. У мене там загинув один друг, іншому видалили селезінку", – зазначив Дмитро.

За його словами, коли захисники з "Азовсталі" виходили в евакуацію, то знали, що їх везтимуть до Оленівки. Два місяці він був в Оленівці. 2 серпня Козацького вивезли до так званої "Донецької прокуратури" й пояснили, що інкримінують статтю "Участь у терористичній організації" кримінального кодексу так званої "днр".

"Ця стаття оголошувалася кожному азовцю і декому ще доповнювалася. Ввечері мене перевезли в ізолятор тимчасового тримання в Донецьку, а 4 серпня – в Донецьке СІЗО, де я був до моменту звільнення. Туди в основному звозили азовців", – розповів фотограф.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Дмитро Козицький є одним зі звільнених з полону захисників Маріуполя.

У вересні Дмитро Козацький, ще перебуваючи в полоні, здобув перше та третє місця на International Photography Awards за серію фото "Світло переможе" з "Азовсталі".

6 грудня 2022 року Дмитро Козацький повідомив, що повернувся на службу після курсу реабілітації.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!