ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині близько 600 осіб перебувають у заручниках, переважно це журналісти та активісти – Ташева

07.06.2022, 14:55
Фото – скриншот з відео Укрінформу
Фото – скриншот з відео Укрінформу

У Херсонській області близько 600 осіб перебувають у заручниках, переважно це журналісти та громадські активісти. 

Про це 7 червня повідомила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева на брифінгу в Медіацентрі в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“За нашою інформацією, на території Херсонської області близько 600 осіб, які фактично є заручниками та перебувають у спеціально обладнаних підвальних приміщеннях, фактично катівнях… У Херсоні, у цих підвалах, перебувають, за нашою інформацією, близько 300 людей, решта – на території Херсонської області. Варто зазначити, що це здебільшого журналісти та активісти”, – сказала вона.

Водночас Ташева уточнила, що йдеться саме про тих громадських активістів, які організовували проукраїнські мітинги на території Херсона та області й відповідали за комунікацію з великими групами людей.

“За нашою інформацією, їх тримають у нелюдських умовах, застосовують до них тортури. Свідки повідомляють про крики, які чули, проходячи повз місця, де відбуваються такі незаконні заходи щодо наших громадян”, – наголосила постпред.

Крім того, за її словами, частину людей вивозять з території Херсонської області до Криму.

“Це і Сімферопольське СІЗО та Севастополь. Там є як цивільні заручники, так і, за нашою інформацією, військовополонені. Або частину людей, які виїжджали з Маріуполя, під час фільтраційних заходів на адмінмежі з Кримом також затримували й відвозили до Сімферопольського СІЗО”, – пояснила Ташева.

Як повідомляв ІМІ, наразі Херсон та частина області перебувають під російською окупацією. Переслідування та порушення почалися ледь не з першого дня окупації. Так, 2 березня п'ять озброєних російських окупантів захопили будівлю Суспільне.Херсон. Окупанти відімкнули трансляцію українських телеканалів та ввімкнули в Т2 російські канали.

Крім того, в області низка видань припинила роботу. Так, у Генічеську два видання припинили роботу через окупацію – “Новий візит” та “Приазовська правда”.

Також окупанти викрадали журналістів: у Каховці – журналіста Олега Батурина, у Новій Каховці – журналіста Олександра Гунька.

Liked the article?
Help us be even more cool!