ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліції не вдалося з’ясувати, хто поширив фейк від імені голови Чернівецької ОВА

11.04.2024, 17:46
Альона Чорна

Чернівецькі правоохоронці наразі не змогли встановити особу (або осіб), які причетні до поширення неправдивої інформації про те, що голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк вимагає гроші на благодійні потреби.

Про це йдеться у відповіді Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області на інформаційний запит представниці Інституту масової інформації. 

У відповіді зазначається, що під час проведення досудового розслідування дізнавачі спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам проводили комплекс слідчих (розшукових) дій. 

Зокрема, слідчі намагалися встановити особу користувача соцмережі, зі сторінки якої було надіслано повідомлення про вигадані благодійні потреби, а також IP-адресу виходу на зв’язок під час пересилання фейку. Це робилося, щоб встановити рух коштів рахунками.

“На даний час встановити вказані відомості не представилося можливим”, – йдеться у відповіді.  

Як повідомляв ІМІ, на початку лютого цього року голова Чернівецької обласної військової адміністрації повідомив про фейк, який від його імені поширюють шахраї. 

“Це буцімто відбувається за узгодження з Президентом України Володимиром Зеленським. Публічно заявляю, що жодних подібних зборів Чернівецька ОВА не здійснює!” – повідомив тоді Руслан Запаранюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!