ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресслужба Ради повідомила про скасування рішення щодо позбавлення акредитації низки ЗМІ

29.10.2020, 10:07
Фото із сайту Главком
Фото із сайту Главком

Пресслужба Апарату Верховної Ради України заявила, що рішення про позбавлення акредитації представників низки засобів масової інформації скасовано. 

Про це повідомили 28 жовтня на сайті Верховної Ради.

“У зв’язку із ситуацією, яка склалася навколо попереднього рішення щодо скасування акредитації деяким ЗМІ та на виконання доручення голови Верховної Ради України щодо необхідності виважено та об’єктивно підходити до розгляду критеріїв і умов акредитації представників засобів масової інформації, повідомляємо, що зазначене рішення скасовано як таке, що не відповідає принципам відкритості та зваженості”, – йдеться в повідомленні.

Пресслужба просить вибачення в колег “за прикру помилку, що сталася через недостатню увагу до моніторингової роботи щодо висвітлення діяльності Верховної Ради України”.

Як повідомляв ІМІ, 26 жовтня пресслужба Апарату Верховної Ради з урахуванням рішення Комітету ВР зі свободи слова припинила акредитацію редакції видання “Слідство.Інфо” та ще 18 засобам масової інформації.

Акредитацію видання припинено як таку, що не відповідає меті: “для всебічного, об'єктивного та збалансованого висвітлення журналістами, технічними працівниками засобів масової інформації діяльності Верховної Ради України”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров вбачає ознаки цензури в позбавленні парламентської акредитації журналістів видання “Слідство.Інфо”.

28 жовтня голова Верховної Ради Дмитро Разумков дав термінове доручення пресслужбі Апарату ВР переглянути та ухвалити виважене рішення щодо переліку ЗМІ та підстав позбавлення їх акредитації до парламенту.

Члени Медіаруху, журналісти й представники медійних організацій розцінили як перешкоджання масове позбавлення акредитації редакцій українських ЗМІ і закликали Комітет ВР з питань свободи слова скасувати це рішення, а правоохоронні органи – порушити провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!