ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітникам “Цукру” вже погрожують вбивством. Оприлюднили розстрільний список

14.07.2023, 18:29
Фото - фейсбук ЦУКР
Фото - фейсбук ЦУКР

Невідомі погрожують вбивством колективу видання “Цукр”, якому напередодні погрожували знищенням редакції.

Так, в анонімному телеграм-каналі “Суми: Головне” 14 липня з'явився допис, у якому є заклики до вбивства співробітників редакції. Зокрема, у дописі оприлюднили фото колективу “Цукру” з прізвищами співробітників, підписавши його “Вороги народу. Розстрільний список 2024”. 

“Нещодавно ми писали про місцеве видання, яке допомагає і спонсорує хворих на гомосексуалізм та інші відхилення людей. Вони образилися і поскаржилися в прокуратуру. Показуємо обличчя тих, хто нівелює нашу спільну перемогу і хоче перетворити Україну на ЛГБТ-совок. Хтось сидить в окопах і власними руками мочить орків, а хтось переживає через гендерні невизначеності”, - йдеться у дописі.

Наразі в редакції складають ще одну заяву в поліцію, уже про погрози вбивством.

“Ми все що можемо зробити для захисту, це поінформувати поліцію та здійснити безпекові заходи на робочих місцях”, - розповів представниці ІМІ у Сумській області співзасновник “Цукру” Дмитро Тіщенко.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня в телеграм-каналі "Суми: Головне" невідомі погрожували журналістам сумського видання "Цукр" знищенням редакції після публікації матеріалу про життя місцевої ЛГБТ-спільноти.

14 липня стало відомо, що поліція Сумщині розпочала кримінальне провадження за фактом погроз журналістам видання "Цукр". 

Комісія з журналістської етики засудила погрози редакції видання.

Альона Яцина, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!