ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу пропагандиста з Луганщини, який очолює медіа окупантів, передали до суду

11.10.2023, 14:30
Оксана Трокоз
Фото - скриншот з пропагандистського відео
Фото - скриншот з пропагандистського відео

У Житомирі судитимуть головного редактора проросійського видання захопленої частини Луганщини. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті, повідомила пресслужба СБУ в Житомирській області.

За даними СБУ, колишній головний редактор районної газети в місті Сватове Луганської області добровільно погодився на співпрацю з окупантами та в серпні 2022 року очолив незаконно створене пропагандистське видання “Сватовский вестник” (підпорядковане пропагандистському холдингу “Луганьмедіа”, створеному у 2020 році для контролю над більшістю медіа окупованої Луганщини). Його основна мета – популяризація “цінностей” держави-агресора, поширення кремлівських наративів, фейків і дезінформації, спрямованих на дискредитацію України та її Збройних сил.

“Під редагуванням фігуранта на шпальтах газети “друкуються величальні “опуси” про “турботу” місцевої влади про жителів захоплених ворогом територій, а також публікуються агітаційні тексти на підтримку росії та окупаційної влади. Серед “гучних” заходів, які він висвітлював, – “візити” депутата держдуми РФ Миколи Панкового, урочистості з нагоди дня державного прапора Росії”, – зазначає СБУ.

Також фігурант закликав громадськість узяти участь у псевдореферендумі та проголосувати за приєднання тимчасово окупованої Луганщини до складу РФ.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру в організації та проведенні заходів політичного характеру, веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та окупаційною адміністрацією, спрямованої на їхню підтримку та уникнення ними відповідальності за збройну агресію проти України (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Колаборанту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, йдеться про Сергія Кривоноса, колишнього головного редактора газети “Новини Сватівщини” (Сватове, Луганська область). 

У серпні 2022 року він обійняв посаду редактора незаконно створеного друкованого видання “Сватовский вестник”. У серпні 2023 року СБУ повідомила йому про підозру в колабораціонізмі.

У вересні 2023 року правоохоронці повідомили заочно про ще одну підозру Кривоносу, який публічно закликав громадськість узяти участь у псевдореферендумі за приєднання тимчасово окупованої частини Луганщини до складу РФ, – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).

Сергій Кривонос до 2014 року був головним редактором газети “Новини Сватівщини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!