ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд не прийняв позов компанії, яка хоче стягнути 750 тис. грн з редакторки "Волинь Online"

14.09.2023, 12:11
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Горохівський районний суд Волинської області не прийняв позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю “Техноторг” щодо головної редакторки сайту “Волинь Online” Мар'яни Метельської, яка опублікувала розслідування про діяльність підприємств. 

Таке рішення суд ухвалив 28 серпня, повідомила представниці ІМІ у Волинській області Мар'яна Метельська. 

Позовна заява про визнання інформації недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію, і відшкодування моральної шкоди надійшла до суду 21 серпня 2023 року. 

Суд ухвалив рішення залишити без руху позовну заяву, оскільки вона не відповідає вимогам ст. 175-177 Цивільного процесуального кодексу України (правила подання позовної заяви). У позовній заяві представник “Техноторгу” не вказав ідентифікаційного коду Мар'яни Метельської та коду ЄДРПОУ фізичної особи – підприємця, а також повної адреси місця перебування та місця проживання.

Крім того, в позовній заяві має бути посилання на те, проти кого висунуто позов та які конкретно вимоги до певного відповідача, обставини, на яких ґрунтується вимога, тобто матеріально-правова підстава (норма права), докази, що підтверджують кожну обставину.

Тому суд надав представнику позивача строк 10 днів для усунення недоліків. Якщо цього в “Техноторгу” не зроблять, то суд заяву не розглядатиме. 

Як повідомляв ІМІ, проти Мар'яни Метельської п’ять підприємств “Техноторгу” подали позов про визнання інформації недостовірною і такою, що принижує ділову репутацію. Позивачі вимагають спростувати інформацію та стягнути з неї 750 тис. грн компенсації моральної шкоди. 

Компанія подала позов щодо медіа через розслідування “Можна купити російські запчастини “на залишках”: поблизу Луцька працює фірма, власники якої мають зв’язок з агресором”. У розслідуванні Мар'яни Метельської йшлося про співпрацю “Техноторгу” з Росією та Білоруссю.

Мая Голуб, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!