ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд визнав недостовірною статтю анонімного "Кременчук Today" про ексзаступника міського голови

11.03.2024, 18:00
Надія Кучер

Автозаводський районний суд Кременчука (Полтавська область) визнав недостовірною публікацію інтернет-видання “Кременчук Today” щодо колишнього заступника міського голови Кременчука Геннадія Музики.

Таке рішення суд ухвалив 28 лютого, розглянувши позов Музика, повідомляє “Кременчуцький Телеграф”.

Йдеться про статтю “Хто у Кременчуці є агентами Кремля і Путіна?”, яку видання опублікувало напередодні повномасштабного вторгнення, 22 лютого 2022 року.

Стаття, за словами позивача, порушує його честь, гідність та ділову репутацію.

Суд розглянув усі матеріали справи та під головуванням судді Нестеренка задовольнив заяву Геннадія Музики й визнав інформацію в статті про Музику недостовірною і негативною, а також такою, що порушує його честь і гідність та перешкоджає діловій репутації.

До розгляду справи були залучені представники Служби безпеки України та Національної поліції України, однак власників чи засновників “Кременчук Today” досі не встановлено.

Попри те що на сайті вказано прізвища редакторів та журналістів, які там працюють, ніхто з них до суду не з’явився та не заявив про свою причетність до цієї інформсторінки.

За даними “Кременчуцького Телеграфа”, зараз щодо діяльності “Кременчук Today” порушено кілька кримінальних справ. Обласний прокурор Євген Гладій в інтерв'ю журналістам розповів про перебіг розслідувань анонімного інформресурсу “Кременчук Today”. 

Як повідомляв ІМІ, поліція Кременчука повідомила, що розслідує роботу анонімного сайту “Кременчук Today”.

Влітку 2023 року “Кременчук Today” звинуватив головного редактора “Кременчуцької газети” Олега Булашева в роботі на ворога. Булашев назвав публікації “неправдою та нісенітницею”. 

Також ІМІ повідомляв, що протистояння між “Кременчук Today” та “Кременчуцькою газетою” триває давно, були звернення до Незалежної медійної ради та Медіачеку. Результати незалежної медійної експертизи свідчать про порушення Кодексу етики українського журналіста обома сайтами.

Liked the article?
Help us be even more cool!