ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов’язав LB.ua спростувати інформацію про єпископа УПЦ МП Никиту

Єпископ УПЦ Никита. Фото – фейсбук Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ

Шевченківський районний суд Києва визнав недостовірною інформацію, поширену онлайн-виданням LB.ua, про те, що єпископа УПЦ Никиту “заскочили в момент фізичної близькості із 17-річним хлопцем” під час обшуків працівниками СБУ собору в Чернівцях. 

Таке рішення суд ухвалив 2 квітня 2024 року, повідомляє Суспільне.

“Визнати недостовірною інформацію, розміщену та поширену інтернет-виданням “Лівий берег” у публікації, а саме інформацію наступного змісту: “…під час обшуку співробітники СБУ заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі”, – йдеться в рішенні суду.

Також суд зобов'язав видання та його шеф-редакторку Соню Кошкіну спростувати поширену інформацію не пізніше ніж через 15 днів із дня набрання рішенням суду законної сили.

Крім того, суд стягнув з ТОВ “Видавничий дім “ЛБ” на користь єпископа 10 тисяч гривень за моральну шкоду та понад 2 тисячі гривень судового збору. 

Ще 20 тисяч гривень та вартість судового збору стягнуть Соні Кошкіної, яка опублікувала фото з місця обшуків у Telegram.

Рішення суду може бути оскаржене впродовж 30 днів із дня його проголошення.

Що передувало

25 листопада 2022 року LB.ua опублікував з посиланням на власні джерела новину під заголовком “Обшуки в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП: знайшли паспорт РФ у митрополита і 17-го річного хлопця в ліжку архімандрита”.

У ній ішлося з посиланням на джерела, що під час обшуку співробітники СБУ “заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі”.

У грудні 2022 року єпископ Никита подав до суду позов проти LB.ua щодо захисту честі та гідності. Позов стосується двох світлин із зображеннями єпископа Никити та оголеного неповнолітнього юнака, які зробили під час обшуків на території церкви, говорить Никита. Він вважає, що на основі цих фото був створений фейк.

“Нас змусили тримати руки над головою, і далі почалося. Я почув, як представники СБУ фотографували на телефон. Коли я запитав, хто дав вам право мене фотографувати, мені сказали, що ніхто не фотографує”, – розповів архієрей.

За словами Никити, ані йому, ані митрополиту Мелетію не вручали підозр щодо злочину проти неповнолітнього юнака. Також невідомо, звідки фото з'явились у журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!