ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трагедія у Вінниці супроводжувалася керованими коментарями – ЦПД

15.07.2022, 13:27
Фото – ЦПД
Фото – ЦПД

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив, що трагедія у Вінниці 14 липня супроводжувалася керованими коментарями – повідомленнями, які скеровують думки людини в потрібному напрямі.

Принцип роботи керованого коментаря: повідомлення супроводжується інтерпретацією коментатора, який пропонує читачеві кілька варіантів пояснення. Коментарі пишуться за принципом “двосторонніх повідомлень”, які за вибором читача містять аргументи як за, так і проти.

“Щоб коментар був правдоподібним, у ньому чергуються позитивні та негативні елементи, і здійснюється підбір фактів для посилення чи ослаблення висловлювань, емоцій”, - пояснили в ЦПД.

Висновки не входять до таких коментарів, оскільки їх під впливом коментарів мають зробити читачі.

“Трагедія у Вінниці супроводжувалася керованими коментарями з великою кількістю різних аргументів, що схиляли читача до думки, що це справді був “обстріл військового об’єкта, де ЗСУ зберігало боєприпаси”, – зазначив Центр протидії дезінформації.

Нагадаємо, 14 липня російські війська обстріляли Вінницю ракетами “Калібр” 3М-14Е. Загинули 23 людини, серед них троє дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!