ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цифролаба підготувала інструкції, як приховати IP-адресу під час дзвінків у різних месенджерах

Громадська організація “Лабораторія цифрової безпеки” (Цифролаба), яка спеціалізується у сфері цифрової безпеки, підготувала інструкції, як приховати IP-адресу під час дзвінків у різних месенджерах.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці організації.

Цифролаба зазначає, що більшість популярних месенджерів використовують пряме з’єднання для дзвінків між користувачами, що дозволяє швидше передавати дані й покращувати якість звʼязку. Однак це також робить дзвінки менш захищеними й розкриває IP-адресу співрозмовнику або потенційним зловмисникам.

Для посилення захисту онлайн-дзвінків організація радить увімкнути функцію “захисту IP-адреси”.

“Завдяки цьому налаштуванню конфіденційності ваші дзвінки будуть передаватися через сервери месенджера”, – йдеться в повідомленні.

Інструкції щодо того, як приховати IP-адресу під час дзвінків у різних месенджерах, можна почитати нижче:

Як повідомляв ІМІ, 28 березня представник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко заявив, що сервери Telegram з високою ймовірністю розміщені в більшості на території Росії. За його словами, власник і команда розробників є громадянами РФ, а також Telegram співпрацює з Роскомнаглядом та ФСБ.

27 березня 2024 року начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою для національної безпеки України.

За словами голови Комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослава Юрчишина, Україна може заблокувати Telegram, якщо підтвердиться витік інформації. Цілком можливо, що інформація з месенджера видається секретним службам РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!