ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі через атаку на "Київстар" виникли проблеми із зовнішнім освітленням та сповіщенням тривог

У Дніпрі через хакерську атаку на мобільний оператор “Київстар” не працює місцева система центрального оповіщення повітряної тривоги, а також виникли проблеми із зовнішнім освітленням.

Про це повідомляється на сайті міської ради Дніпра.

Інформацію про тривогу можна дізнатися в офіційному телеграм-каналі “Сирена. Дніпро” та у вайбер-спільноті.

Крім цього, сигнал “Повітряна тривога” оголошують по радіо “Байрактар”, Хіт-ФМ та на телеканалі “ДніпроTV”.

Водночас зовнішнє освітлення, зазначає міська рада, сьогодні буде не скрізь, оскільки 80% освітлення в місті вмикається через GSM-канал “Київстар”. 

“Тож спочатку в ручному режимі увімкнуть ліхтарі на мостах, центральних вулицях та магістралях. У разі відновлення зв'язку зовнішнє освітлення запрацює в повному обсязі”, – зазначила міська рада.

Як повідомляв ІМІ, зранку 12 грудня в роботі оператора мобільного зв'язку “Київстар” стався масштабний збій. Також немає доступу до інтернету, неможливо ввійти в мобільний застосунок “Київстар”. Сайт компанії не працює.

Компанія “Київстар” заявила про потужну хакерську атаку, яка стала причиною технічного збою.

Через проблеми в роботі “Київстару” деякі POS-термінали, банкомати та термінали самообслуговування ПриватБанку можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку.

У застосунку мобільного оператора Vodafone спостерігаються технічні проблеми.

На monobank вчиняють масовану DDoS-атаку, повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

Також масштабний збій сервісів компанії “Київстар” призвів до непрацездатності незначної частини банкоматів, POS-терміналів та інформативно-платіжних терміналів Ощадбанку.

У Сумах та на Харківщині, а також в частині Київської області через збій у роботі “Київстару” не працює система оповіщення про повітряні тривоги.

Гендиректор “Київстару” Олександр Комаров заявив, що внаслідок хакерської атаки частково зруйновано IT-інфраструктуру компанії.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на “Київстар”. Одна з версій, яку розглядають зараз слідчі, – за хакерською атакою можуть стояти спецслужби РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!