ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку судитимуть пропагандистку, яка у відеосюжетах підтримала агресію Росії

Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Луцьку судитимуть жінку, яка добровільно перейшла на бік ворога в умовах воєнного стану та поширювала російську пропаганду. Про це повідомило Управління СБУ у Волинській області.

За даними слідства, 30-річна донеччанка до повномасштабного вторгнення РФ в Україну обіймала посаду завідувачки відділу в комунальному закладі “Центр культурних послуг Волноваської міської територіальної громади”.

У березні 2022 року вона добровільно приєдналася до окупантів та була призначена на псевдопосаду “виконувача керівника” так званого “муниципального бюджетного учреждения “волновахский районный дворец культуры им. в. а. жоги” администрации волновахского района”.

Також, зазначає СБУ, жінка добровільно організовувала масові політичні та інформаційні заходи на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації та збройних формувань задля уникнення ними відповідальності за збройну агресію проти України.

Крім того, вона знімала офіційні відеосюжети від імені окупаційної влади та вітала “на камеру”  окуповане населення з днем прапора так званої “ДНР”.

Жінку обвинувачують за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 2 ст. 436-2  (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала на Львівщині блогера, який нівелював Сили оборони та виправдовував збройну агресію РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!