ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку судитимуть проросійського пропагандиста

27.06.2023, 16:47

У Луцьку за матеріалами СБУ судитимуть 42-річного жителя Волині, повідомила пресслужба ГУ СБУ у Волинській області.

У травні цього року під час спілкування у відеочаті він висловлював прихильність до ідей "руського міра", виправдовував та визнавав правомірним напад Росії на Україну, заперечував агресію РФ проти України та стверджував, що Україна сама себе обстрілює.

Слідчі СБУ обвинувачують його у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікації її учасників.

Слідство в справі завершено, співробітники СБУ передали матеріали кримінального провадження та обвинувальний акт до суду.

Як повідомляв ІМІ, співробітники СБУ затримали в Лимані "головного інженера Росенерго", який від'єднав мирне населення від електрики й подав енергію окупантам. Колаборант забезпечив безперебійне енергопостачання будівель, де розквартирувалися регулярні російські війська, а домівки місцевих жителів залишалися без електроенергії. "Також фігурант записував для прокремлівських телеграм-каналів власні відеокоментарі, де він вихваляв окупаційний режим країни-агресора", – підкреслили в українській спецслужбі.

Liked the article?
Help us be even more cool!