ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львівській опері розслідують неповернення двох артистів та артистки з Фінляндії

Двоє артистів та одна артистка Львівської опери не повернулися до України з гастролей у Фінляндії. Йдеться про провідного соліста балету Андрія Михаліху, солістку балету Юлію Михаліху-Рому, а також артиста балету Богдана Ключника.

У театрі проводять службове розслідування, пише DailyLviv.com.

За даними видання, усі троє артистів повідомили про своє рішення колег і попрощалися з ними онлайн. В акаунтах артистів у соцмережах жодної інформації про це немає.

Як пише "Українська правда. Життя", у Львівській опері ситуацію наразі не коментують, обіцяють випустити заяву після завершення службового розслідування.

"Станом на зараз у нас проводиться службове розслідування і всі коментарі ми зможемо надати після його закінчення. В цій ситуації треба дуже добре розібратися і потім виступити з виваженою відповіддю. Поки що ми в процесі", – розповіла УП.Культура керівниця PR-відділу Львівської опери Аліна Плахтієнко.

На сайті театру видалено персональні сторінки акторів.

Хто з публічних діячів виїхав з України?

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня журналіст і ведучий 24 каналу Олексій Печій заявив, що вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що буцімто Україні бракує "горизонтальної комунікації із західним суспільством". І він після саміту ЄС вирішив цю саму горизонтальну комунікацію налагоджувати.

24 канал заявив, що Олексій "вирішив утекти з країни". Також вчинок Печія засудили його колеги.

Міністерство культури та інформаційної політики України засудило дії журналіста й ведучого 24 каналу Олексія Печія, який вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. У міністерстві наголосили, що його дії є прямим порушенням законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням.

У лютому 2024 року стало відомо, що ексведучий телеканалу "Інтер", спортивний журналіст Роман Кадємін виїхав з України й записує маніпулятивні відео про українського президента та процеси в українському суспільстві.

Кадємін стверджує, що виїхав з України ще 22 березня 2022 року, але до вересня працював віддалено. Він нібито пожив у Литві, Латвії, а потім перебрався до Німеччини. Перше відео про Німеччину на його сторінці в тіктоку датується вереснем 2023 року.

За словами в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва, з-за кордону не повертаються менш ніж 1% діячів культури, кому видано дозвіл на виїзд.

Liked the article?
Help us be even more cool!