ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові суд ув’язнив на півтора року жительку Нікополя за підтримку російської агресії

Фото – network
Фото – network

Галицький районний суд Львова визнав винною мешканку Нікополя Юлію Захарову в глорифікації військової агресії РФ проти України й призначив півтора року позбавлення волі. Юлія Захарова жила у Львові як переселенка.

Про це пише Zaxid.net із посиланням на матеріали справи.

У березні-квітні 2022 року, перебуваючи в Нікополі Дніпропетровської області, Юлія Захарова на сторінці в забороненій соцмережі "Однокласники" вподобувала і поширювала дописи на підтримку Росії. Зокрема, репостила заяву прессекретарки міністерства закордонних справ РФ Марії Захарової, яка звинувачує Україну у вбивствах мирних жителів Донецької та Луганської областей за останні вісім років. Серед уподобаних нею дописів також публікації про те, що війна є боротьбою Росії проти вищого керівництва України, яке нібито незаконно захопило владу в результаті "державного перевороту" у 2014-му.

Невдовзі Юлія Захарова переїхала до Львова, де висловлювала проросійські погляди в розмові зі знайомими. 6 січня слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2-3 ст. 436-2 (заперечення збройної агресії РФ проти України) ККУ та затримали. У суді вона свою провину визнала повністю.

З огляду на обставини справи 7 липня суддя Галицького райсуду Олег Юрків визнав Юлію Захарову винною та призначив сукупно за всіма статтями півтора року позбавлення волі. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Як повідомляв ІМІ, Офіс генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт стосовно російського пропагандиста та ідеолога “русского мира” Олександра Дугіна. Його обвинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у публічних закликах до геноциду.

Liked the article?
Help us be even more cool!