ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму після обшуку силовики вивезли до "управління ФСБ" цивільного журналіста Ролана Османова

15.03.2023, 11:10
Фото – crimean-process.org
Фото – crimean-process.org

У селі Урожайному Сімферопольського району окупованого Криму в будинку активіста, блогера та цивільного журналіста Ролана Османова російські силовики провели обшук, а його відвезли до "управління ФСБ в Сімферополі".

Про це повідомила громадська ініціатива "Кримська солідарність".

За інформацією ініціативи, обшук проводили співробітники ФСБ у зв'язку з повідомленням про пошкодження залізниці в Бахчисарайському районі 23 лютого 2023 року.

Раніше, у 2019 році, у Ролана Османова вже проходили "оперативно-розшукові заходи". Силовики тоді заявили, що нібито шукали наркотики, але нічого не знайшли та покинули його будинок.

Ролан Османов – учасник пікетів біля Ханського палацу, він протестував проти його знищення під виглядом реставрації. Активіст регулярно відвідує судові засідання з політично вмотивованих справ у Криму.

Як повідомляв ІМІ, 13 липня в окупованому Криму біля будівлі “Верховного суду”, де відбувався процес у справі Нарімана Джелялова, російські силовики затримали кримськотатарського блогера та громадського активіста Ролана Османова. Йому присудили три доби адміністративного арешту за нібито “невиконання законних вимог співробітників поліції”. У вересні 2022 року окупаційний Київський районний суд Сімферополя оштрафував Ролана Османова, який розмістив на своїй фейсбук-сторінці публікацію, що засуджує вбивство мирних мешканців та дітей в Україні. Суд визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення та оштрафував на 40 тис. рублів. Османов має намір оскаржити вирок. Блогера обвинувачували за статтею 20.3.3 КпАП рф (“Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил РФ”).

Liked the article?
Help us be even more cool!