ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Вітання від Путіна" та розповідь про "СВО": що пропаганда готує школярам на окупованих територіях Луганщини

На окупованій території Луганщини росіяни роздаватимуть учням щоденники з привітаннями президента РФ Володимира Путіна та ватажка незаконного збройного формування “ЛНР” Леоніда Пасічника. 

Про це повідомив телеграм-канал “Инцидент Луганск ЛНР”.

Тираж таких щоденників становить 110 тисяч примірників.

Фото – телеграм-канал "Инцидент Луганск ЛНР"

Водночас для школярів старших класів уже завезли нові підручники з розділом про “СВО” (так у Росії називають війну проти України. – Ред.)

За словами окупаційного міністра освіти та науки захопленої частини Луганщини Івана Кусова, також у цьому “підручнику” йтиметься про “долучення ЛНР, ДНР, Херсонської та Запорізької областей до складу Російської Федерації”.

Фото – телеграм-канал "Инцидент Луганск ЛНР"

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти почали роздавати учням перших класів Маріуполя канцелярію із символікою РФ, а також брошуру з розповідями про воєнних злочинців, які воюють проти України.

СБУ повідомила про підозру 18 освітянам-колаборантам, які допомагають окупантам русифікувати заклади освіти на Донеччині. 

У серпні росіяни вивезли українських підлітків з окупованих територій до російського міста Пенза: з 11 до 18 серпня там тривали "військово-патріотичні збори" в таборі "Гвардієць". 

Раніше повідомлялося, що росіяни планують до кінця року завезти до бібліотек тимчасово окупованих територій понад 165 тисяч примірників пропагандистської літератури.

На початку липня 2023 року співробітники ФСБ Росії вилучили в Маріуполі понад 1,5 тис. примірників української літератури. Також росіяни продовжують завозити свою пропагандистську літературу до бібліотек на тимчасово окупованих територіях, зокрема до бібліотек на захопленій частині Запоріжжя.

В березні 2023 року Центр національного спротиву повідомив, що РФ виділяє 360 млн рублів для знищення українських бібліотек на окупованих територіях.

Liked the article?
Help us be even more cool!