ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двом запорізьким сайтам знову надійшли погрози з рф

01.07.2022, 10:28
Фото - shpalta.media
Фото - shpalta.media

Редакції двох запорізьких сайтів 061.ua і inform.zp.ua отримали нові погрози з росії про ув’язнення за “розповсюдження фейків”. 

Про це представниці ІМІ в Запорізькій області розповіли співробітники редакцій.

Так, 29 червня на редакційну пошту inform.zp.ua надійшов короткий лист з російського поштовика inbox.ru від користувачки “Ельміра Афанасьєва”. В ньому у віршованій формі, зокрема, йшлося: “Російська армія - визволителі, ведуть операцію, щоб життя врятувати. А вам, пропагандисти-розповсюджувачі, кримінальної відповідальності не уникнути!”.

Співробітники редакції 061.ua отримали два листи з росії. 29 червня від користувачки “Альона Пахомова” надійшли з поштовика internet.ru погрози про ув’язнення через їхню діяльність. Листа мав такий зміст: “Обманюючи населення, фейками пропагандуючи, чи не закрадаються у вас сумніви, що зеленський - брехун? Чи готові ви, капітулюючи, у виправні заклади емігруючи, прийняти такий ганебний кінець?”.

Наступного дня, 30 червня, журналісти редакції отримали ще одне повідомлення зі згадками про Іуду, “власівців” і “зрадників Батьківщини”.

Як повідомляв ІМІ, запорізькі редакції отримують погрози з росії з березня. Так, подібні погрози вони отримали 25 березня, 26 березня та 28 березня, 3, 4 квітня, 7–11 квітня, 17 квітня, 25 квітня, 15 травня, 23 і 25 травня, 2, 6 , 10 червня, 16 червня.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом погроз, які надходили на з росії запорізьким редакціям на електронні адреси. Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 438 ККУ (“Порушення законів та звичаїв війни”). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Liked the article?
Help us be even more cool!