ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета Сил ТрО, яка розмістила оголену жінку, каже, що планувала публікувати й чоловіків

Редакція часопису Сили територіальної оборони ЗСУ “Спротив” заявила, що, розмістивши малюнок з оголеною жінкою в стилі пінап у випуску від 5 квітня, не мала на меті образити чи об’єктивізувати військовослужбовиць. У редакції додають, що планували додати й зображення чоловіків.

Пояснення редакції опубліковано на фейсбук-сторінці Сил територіальної оборони ЗСУ.

“Обираючи для розвороту пінап-ілюстрацію, ми не мали на меті образити чи об’єктивізувати військовослужбовиць, зокрема й тих, які щоденно пліч-о-пліч з побратимами та посестрами боронять наш край від окупанта”, – зазначає редакція.

Там зауважили, що вісник орієнтований на військовослужбовців та військовослужбовиць ЗСУ, які перебувають безпосередньо на фронті і яким може бути недоступний інтернет. 

“А підтримувати їх, в тому числі психологічно, ми обов’язково мусимо”, – додала редакція.

Також там повідомили, що в часописі “Спротив” планувалася публікація циклу схожих пінап-публікацій за участю і чоловіків у лавах ЗСУ та навіть пар військовослужбовців для ментальної підтримки військових на фронті.

“Щоб не припускатись невірних трактувань у майбутньому на всіх рівнях, запрошуємо до співпраці. Чекаємо на ваші матеріали чи пропозиції в особистих повідомленнях. Це дозволить кожному та кожній, хто боронить нашу державу, уникнути ситуацій сексистського характеру”, – зазначило видання.

Як повідомляв ІМІ, у газеті Командування Сил ТрО “Спротив” від 5 квітня 2024 року розмістили малюнок жінки зі зброєю в стилі пінап художника Олексія Бондаренка.

На це звернула увагу військова Аліна Сарнацька. На своїй фейсбук-сторінці вона зазначила, що їй про це зображення в газеті пишуть жінки-військові, яким “боляче і образливо бачити таке ставлення до жінок з боку Командування”.

Liked the article?
Help us be even more cool!